Eveniment

Ordonanţa Militară 10: Unii vârstnici pot ieşi din casă indiferent de oră

Ordonanţa Militară 10: Unii vârstnici pot ieşi din...

Autor: Laura Buciu

27.04.2020, 19:21 5121

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni, că prin conţinutul Ordonanţei Militare nr. 10, sunt categorii de persoane vârstnice care pot ieşi din locuinţe indiferent de oră. 

Ministrul Marcel Vela a anunţat că o categorie de persoane de peste 65 de ani vor putea ieşi din casă indiferent de oră.

„În curând ne vom apropia de normalitate. Ştiu că a fost greu, că ne este greu, dar cu toţii avem acelaşi obiectiv: să întărim protecţia în faţa acestui inamic. O veste bună pentru persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani este că circulaţia este permisă în afara locuinţei şi a gospodăriei. Astfel, indiferent de intervalul orar, pot circula în afara locuinţei persoanele peste 65 de ani, în următoarele condiţii: deplasare în interes profesional; în situaţia în care au nevoie de asistenţă medicală care nu poate fi rezolvată de la distanţă, pentru activităţi agricole”, a spus Marcel Vela.

În aceeaşi Ordonanţă Militară se prevede un nou program orar pentru alte categorii de persoane de peste 65 de ani.

„De la 7 la 11 şi de la 19.00 la 21.00 sunt permise deplasările pentru asigurarea de bunuri, pentru motive justificate - cum ar fi asistenţa unui minor sau a unei alte persoane în vârstă, pentru verificarea motivelor deplasărilor se aplică dispoziţiile Ordonanţei Militare nr. 3 şi a prevederilor din această ordonanţă cu privire la prevenirea răspândirii virusului”, a mai spus Vela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO