Eveniment

Prima amendă aplicată în Capitală de către Poliţia Animalelor pentru abandonul unui pitbull

Prima amendă aplicată în Capitală de către Poliţia...

Autor: Florin Zafiu

10.03.2019, 19:03 210

Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti a aplicat prima sancţiune contravenţională unui stăpân de pitbull ca urmare a faptului că l-ar fi abandonat la periferia Sectorului 5. Ulterior stăpânul şi-a motivat gestul prin faptul că nu mai are suficient spaţiu.

Conform unei informări a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, câinele din rasa pitbull în vârstă de un an şi jumătate, care răspunde la numele de Oxy, a fost abandonat într-o zonă din vecinătatea Şoselei Giurgiului din Sectorul 5 al Capitalei.

"Stapana lui a decis să-l abandoneze, pe motiv că are de întreţinut un minor şi nu mai are suficient spaţiu în casă. , <fiindcă am văzut că acolo sunt case cu curţi spaţioase şi am avut speranţa că cineva va avea grijă de el>, după cum a mărturisit ulterior fosta stăpână a câinelui. Oxy – pe care dna. D.S. îl avea de la vârsta de patru luni – a fost urcat în maşina familiei şi dat jos cu forţa într-o intersecţie din zona stabilită. După ce maşina a demarat în trombă, câinele a intrat, speriat, într-o curte. Văzându-se cu pit bull-ul în faţa uşii, un locatar a intrat în panică şi l-a gonit. Apoi, a anunţat Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA)", se arată într-o informare a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

Inspectorii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au descoperit şi faptul că animalul nu era înregistrat în evidenţele autorităţilor, aşa cum prevede legea.

Femeia a fost sancţionată cu suma de 1.000 de lei pentru nerespectarea art. 6 alin 2 lit. f din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor republicată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO