Eveniment

Rusia a suspendat livrările de energie către Finlanda. „Livrările sunt zero în acest moment, iar acest lucru a început de la miezul nopţii, aşa cum era planificat”

Rusia a suspendat livrările de energie către Finlanda....

Autor: Cosmin Pirv

14.05.2022, 15:00 229

Rusia a suspendat în noaptea de vineri spre sâmbătă livrările de energie către Finlanda.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, livrările de electricitate către Finlanda au fost sistate, a declarat un oficial al operatorului de reţea finlandez pentru AFP, citată de Insider Paper.

„Este la zero în acest moment, iar acest lucru a început de la miezul nopţii, aşa cum era planificat”, a spus Timo Kaukonen, manager pentru planificare operaţională la Fingrid.

RAO Nordic, o filială a holdingului energetic rusesc de stat Inter RAO, a precizat vineri într-un comunicat că a fost „forţată să suspende importul de electricitate” începând cu 14 mai.

Finlanda importă aproximativ 10 la sută din energia sa din Rusia.

Decizia a fost luată după ce liderii finlandezi au declarat că ţara trebuie să solicite aderarea la alianţa NATO „fără întârziere". Ca răspuns, Kremlinul a declarat că Rusia va considera „cu siguranţă” aderarea Finlandei ca fiind o ameninţare, iar Ministerul rus de Externe a declarat că Moscova va fi „forţată să ia măsuri reciproce, de natură tehnico-militară şi de altă natură”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO