Eveniment

Ungureanu, SIE: Urmărim variaţiile de bursă dar şi închegarea sau desfacerea unor monopoluri

Ungureanu: Au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale

Autor: Fierbinteanu Cristian

01.05.2011, 12:37 611

Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, la emisiunea"După 20 de ani", difuzată de ProTV, că au existat "atacuriserioase" asupra monedei naţionale, adică operaţiuni licite făcutede speculatori.

Ungureanu a spus că SIE acordăatenţie fenomenelor economice internaţionale de natură de ainfluenţa inclusiv situaţia internă a României.

El a precizat că sunt urmăritepreviziuni monetare, variaţii de bursă, diferite tipuri decontracte, închegarea sau desfacerea unor monopoluri.

În acest context, întrebat dacă sepoate spune că din exterior au existat încercări de a ataca leul,directorul SIE a răspuns: "Da".

Întrebat dacă aceste atacuri auavut loc în sau după octombrie 2008, Ungureanu a răspuns: "Daţi-mivoie să nu fiu precis cu data, vă pot confirma însă acest lucru: auexistat atacuri serioase asupra monedei naţionale. Colaborarea pecare o avem cu Banca Naţională română ...".

Întrebat cine a atacat leul,Ungureanu a răspuns: "Bineînţeles, vorbim de speculatorii care auatacat şi alte monede naţionale în perioada pe care odescrieţi".

El a menţionat că aceste atacurisunt, de fapt, operaţiuni comerciale licite.

Întrebat dacă ar considera cafiind o operaţiune de succes informarea oferită de SIE către BNRlegat de aceste atacuri, Ungureanu a răspuns că este una dintresarcinile de care s-a achitat SIE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO