IMM

Florin Jianu, fostul ministru pentru IMM. Lansarea programului Start-up Nation România s-a amânat pentru luna iunie

Florin Jianu: „Este o dezbatere prea largă asupra conţinutului programului, eu cred că nimeni nu ştie exact care va fi impactul“.

Florin Jianu: „Este o dezbatere prea largă asupra conţinutului programului, eu cred că nimeni nu ştie exact care va fi impactul“.

Autor: Simona Tatu

05.05.2017, 00:05 2185
Termenul dat de guvern pentru lansarea pro­gra­mului Start-up Nation România a fost a­mâ­nat pentru luna iunie. Primul termen pentru lan­sarea programului a fost data de 1-2 mai, a fost amânat apoi pentru jumătatea lunii mai, iar cel mai recent termen vehiculat pentru ope­ra­ţionalizarea programului este luna iunie.
 
„Guvernul a spus că la 1-2 mai va lansa programul Start-up Nation. Acum se spune că la jumătatea lunii mai, iar ieri am auzit  într-o conferinţă la Slatina că va începe în iunie“, a spus Florin Jianu, iniţiatorul programului şi fost ministru pentru IMM.
 
Programul Start-up Nation România va oferi, anual, unui număr de 10.000 de antreprenori granturi de 44.000 euro (200.000 lei) pentru lansarea unui start-up, finanţarea acoperind integral investiţia în proiect. Sumele necesare implementării programului în perioada 2017-2020 se vor asigura anual de la bugetul de stat.
 
Au trecut deja trei luni de la aprobarea ordonanţei (O.U.G. 10/2017) şi peste două luni de la punerea în dezbatere publică a proiectului de hotărâre privind aprobarea normelor de aplicare, iar lucrurile sunt departe de a fi clarificate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro