Politică

Actiunea Populara acuza politia de hartuire

15.01.2004, 00:00 22



Mai multi membri ai Actiunii Populare (AP) au fost ieri citati la Politia Capitalei in afacerea "Palatul de Justitie", lucru confirmat de autoritati care au declarat ca actiunea a fost declansata la cererea Ministerului Justitiei (MJ).



Purtatorul de cuvant al AP, Mugur Ciuvica a declarat ieri ca peste 200 de membri de partid au fost anchetati ieri, fiind suspectati de "semnaturi false". In baza legii informatiilor publice, o parte dintre membrii AP au cerut anul trecut Ministerului Justitiei sa le puna la dispozitie o serie de documente legate de lucrarile de consolidare a Palatului de Justitie. Ministrul de resort Rodica Stanoiu a refuzat, si cum numarul de cereri era foarte mare, 350, ea a cerut Politiei, in octombrie trecut, sa inceapa o ancheta pentru a stabili daca o parte a acestor cereri nu sunt intocmite in fals. Politia a comunicat ieri ca o parte dintre cereri nu au fost intocmite si semnate de titulari, politia extinzand cercetarile pentru stabilirea vinovatilor.



Mugur Ciuvica a exclus ca cererile sa fi fost intocmite in fals de membrii partidului. El a spus ca este posibil ca SIPA - serviciul secret al Justitiei - sa fi trimis cereri false in numele AP, pentru a o compromite. AP spune ca membrii partidului au fost citati la domiciliu marti seara fara a li se comunica motivul, iar politisii au cerut relatii despre ei la vecini si s-a interesat de anturajul lor. Ciuvica a calificat actiunea politiei drept o practica "stalinista." In 2002, Guvernul a garantat un credit de 34 de milioane de dolari pentru consolidarea Palatului Justitiei. Considerand ca suma este foarte mare, AP a cerut MJ, date suplimentare, formuland, in baza legii informatiilor publice, cereri pe care le-a adresat institutiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO