Politică

Băsescu a semnat decretul de numire a lui Meleşcanu în funcţia de ministru de Externe

Băsescu a semnat decretul de numire a lui Meleşcanu în...

Autor: Mona Hera

10.11.2014, 16:00 460

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul prin care se ia act de demisia lui Titus Corlăţean din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, precum şi decretul prin care Teodor-Viorel Meleşcanu este numit în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Totodată, Administraţia Prezidenţială anunţă că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Teodor Meleşcanu în funcţia de ministru de Externe va avea loc la ora 17.30, la Palatul Cotroceni.

Titus Corlăţean a anunţat, luni, că l-a informat pe premierul Victor Ponta că a decis să-şi depună mandatul de ministru, menţionând că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea.

Corlăţean a mai spus că nu acceptă ca MAE să fie implicat în jocul electoral al "domnilor Băsescu şi Iohannis".

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Teodor Meleşcanu pentru postul de ministru al Afacerilor Externe.

Teodor Meleşcanu a mai fost ministru de Externe în perioada 1992-1996, în Guvernul Nicolae Văcăroiu, iar în perioada aprilie 2007 - decembrie 2008 a fost ministru al Apărării, în Cabinetul Tăriceanu.

Din februarie 2012, Teodor Meleşcanu a fost director al Serviciului de Informaţii Externe, funcţie din care a demisionat în luna septembrie, ulterior el anunţându-şi candidatura ca independent la Preşedinţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO