Politică

Boc: Băsescu nu mi-a cerut să mă retrag, demisia a fost decizia mea, nici în partid nu am spus exact

Boc: Băsescu nu mi-a cerut să mă retrag, demisia a fost decizia mea, nici în partid nu am spus exact

Autor: Mediafax

06.02.2012, 21:15 268

Fostul premier Emil Boc a declarat, luni seara, că decizia de retragere de la conducerea Guvernului i-a aparţinut în totalitate, fără să îi fie solicitată de preşedintele Traian Băsescu, şi că doar momentul demisiei a fost stabilit cu şeful statului.

"Când spuneam că ştiu ce am de făcut, aveam în vedere ceea ce am anunţat azi. Preşedintele nu mi-a cerut demisia, decizia mi-a aparţinut, calendarul l-am discutat cu şeful statului. Nici în partid nu am putut spune exact ce voi face", a afirmat Boc, la postul public de televiziune.

El a arătat că a fost mereu un om realist şi că ştia că "politica nu este pe viaţă".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a avut, încă din luna decembrie, discuţii cu premierul Emil Boc privind depunerea mandatului, decizia fiind amânată din motive de interes naţional.

El a adăugat că era extrem de important pentru România să se facă această evaluare a FMI, BM şi UE şi să fie prevenită amânarea vizitei FMI, a BM şi a UE, aducând aminte că a avut şi o declaraţie publică despre solicitarea sa adresată FMI de a nu amâna misiunea de evaluare.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO