Politică

Dalli se pregateste de lupta in instanta cu Oprescu pentru parcari

Dalli se pregateste de lupta in instanta cu Oprescu pentru parcari

Sorin Oprescu nu a motivat personal rezilierea contractului cu Dalli

14.07.2008, 18:30 19

Conducerea firmei Dalli Exim, care administreaza peste 2.500 de locuri de parcare si mai multe parcaje subterane din Capitala, va contesta in instanta decizia primarului general Sorin Oprescu de reziliere a contractului. "Pana la pronuntarea instantei competente, contractul incheiat de Dalli este in aplicabilitate si clauzele financiare ale acestuia ne obliga la incasarea redeventei datorate municipalitatii", se arata intr-un comunicat de presa al Dalli Exim. Firma nu primise pana sambata o notificare oficiala de la primarul general.
Potrivit site-ului Dalli Exim, redeventa stabilita prin contract in 1995 cu municipalitatea se ridica la 55,5% din incasari bani varsati municipalitatii). In 2006, Dalli Exim, care in afara de divizia parcari, mai are doua componente, de developat filme si distributie de produse medicale, a avut o cifra de afaceri de aproximativ 3.670.000 de euro, conform datelor de la Finante. Municipalitatea incasa anual peste 2 mil. $ (aproximativ 1,3 mil. euro) ca urmare a contractului cu Dalli, a spus Elena Udrea, secretar executiv al PD-L si sotia fostului actionar Dorin Cocos, intr-un interviu publicat ieri de EvZ.
Sorin Oprescu nu a motivat decizia de a rezilia contractul cu Dalli, firma care a fost infiintata de Cocos. Potrivit Elenei Udrea, Cocos a vandut actiunile pe care le tinea la firma in 2004, an in care sotia sa a devenit consilier in Consiliul General al Primariei Capitalei. De-a lungul vremii, presa a sustinut ca Dalli este controlata in continuare de Cocos.
In 2005, primarul interimar Razvan Murgeanu (acum viceprimar PD-L) a decis prelungirea fara licitatie a contractului cu Dalli. Murgeanu a spus ieri pentru ZF ca a decis prelungirea contractului pentru ca, din punctul de vedere al municipalitatii, Dalli si-a respectat angajamentele.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat vineri ca a reziliat contractul cu firma Dalli. Anuntul a venit la finalul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
In aceeasi sedinta, Oprescu a prezentat un raport de control facut in Primaria Capitalei dupa preluarea mandatului si a spus ca au fost gasite mai multe nereguli, pentru care a sesizat deja institutiile abilitate.
El a invitat toti directorii structurilor din Primaria Capitalei care in urma controalelor nu au fost gasite in regula sa isi dea demisia. De cand Sorin Oprescu si-a preluat mandatul de primar general, doi directori din primarie au demisionat, iar un al treilea a fost destituit.
In replica, fostul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, a sustinut ca Oprescu a preluat acuzatiile dintr-un raport al Curtii de Conturi, pe care el l-a atacat in instanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO