Politică

Liviu Dragnea: UDMR a solicitat un post de secretar de stat la Cultură; mi se pare o idee bună

Liviu Dragnea: UDMR a solicitat un post de secretar de...

Autor: Liviu Dadacus

03.01.2017, 18:51 218

"A fost o solicitare care mi se pare corectă - la Ministerul Culturii, preluând modelul de la Ministerul Educaţiei, să fie înfiinţat un post de secretar de stat pentru cultura minorităţilor naţionale. Mi se pare o idee bună şi cred că premierul desemnat va fi de acord. Mâine (miercuri, n.r.)când vor stabili Legea de organizare ş funcţionare a guvernului, o să ţinem cont de asta”, a spus Dragnea.

El a făcut această declaraţie după ce a participat, împreună cu liderii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, şi premierul desemnat Sorin Grindeanu, la întâlnirea cu conducerea UDMR, la Palatul Parlamentului.

El a mai arătat că preşedintele UDMR Hunor Kelemen, le-a transmis lui, liderilor ALDE şi premierului desemnat că "în principiu", UDMR susţine Guvernul Grindeanu, urmând să dea în grupurile parlamentare ale Uniunii şi un vot în acest sens.

"S-a discutat despre votul pentru învestitură, urmând ca după instalarea Guvernului protocolul de colaborare parlamentară să intre efectiv în aplicare şi, punctul, pe fiecare proiect de lege, dacă e în acord cu programul lor politic şi legislativ, să avem o colaborare care să se materializeze în legi pe care să le susţinem împreună, inclusiv pe cele care vin de la guvern", a mai spus Dragnea.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO