Politică

Noi optiuni ale Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma

16.01.2006, 20:38 18

La sediul Institutului Bancar Roman (IBR) a avut loc, la jumatatea saptamanii trecute, Adunarea Generala a Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma - ARCoR, organizatie nonguvernamentala si nonprofit, care reuneste elite ale societatii romanesti din mediile academice, economice, sociale si culturale. ARCoR s-a infiintat, in Romania, ca asociatie a Clubului de la Roma (CoR) in 1993. Sub motto-ul CoR, "think globally, act locally": gandeste in termeni globali, actioneaza pe plan local.

In cadrul recentei reuniuni a fost trecut in revista istoricul Clubului, infiintat la inceputul anilor ''70 de catre Aurelio Peccei. Totodata, au fost prezentate viitoarele coordonate ale activitatii ARCoR.

A fost subliniata cu deosebire cerinta alinierii actiunilor locale ale societatii romanesti la tendintele mondiale globale, importanta perspectivei pe termen lung si obligativitatea de a raporta proiectele nationale la tendintele mondiale.

ARCoR va continua astfel sa fie un centru de reflectie, dezbateri, analiza si luari de pozitie a problemelor nationale, dar si globale ale omenirii. ARCoR va initia un ciclu de conferinte si dezbateri publice care va debuta pe data de 3 februarie, la sediul Institutului Bancar Roman, cu tema "Romania in era cunoasterii".

ARCoR si-a stabilit sediul la Institutul Bancar Roman. Componenta Consiliului Director este urmatoarea: Presedinte - Mugur Isarescu; Vicepresedinti -Virgiliu N. Constantinescu; Nicolae Danila; Mircea Malita; Teodor Melescanu; Petru Rares; Secretar General - Calin Georgescu; Director Executiv - Ilinca Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO