Politică

Parlamentarii PDL i-au cerut premierului capul lui Funeriu: "Cineva trebuie sacrificat"

Parlamentarii PDL i-au cerut premierului capul lui Funeriu: "Cineva trebuie sacrificat"

Autor: Raul FLOREA

04.04.2011, 19:51 22

Haosul salarizării din învăţământ şi trecerea a încă unei legiprivind Educaţia prin asumare a guvernului i-a revoltat peparlamentarii democrat-liberali, care i-au cerut premierului Boc săia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la şefia MinisteruluiEducaţiei.

Prezent luni în Parlament pentru a-i convinge pe deputaţii şisenatorii PDL de necesitatea asumării legii prin care se vorplafona salariile cadrelor didactice care au câştigat în instanţăvenituri majorate, Emil Boc a fost întâmpinat cu plângerilepedeliştilor.

"Daniel Funeriu nici măcar nu este astăzi prezent aici ca să neexplice şi să-şi asume în faţa noastră acest proiect", i-a spus,primului ministru, deputatul Marius Gondor, susţinut de cătrecolegul său, Marius Spânu: "I-am spus mai demult că se va ajunge lasituaţia în care nu vor mai fi bani, dar nu a ascultat".

Principala nemulţumire a parlamentarilor PDL a fost tocmai proastacomunicare a ministrului, problemă ridicată de mai mulţi deputaţidin Comisia de învăţământ: "Nu discută cu noi. Ne spune de fiecaredată să vă întrebăm pe dumneavoastră". "Păi ce, noi avem ministrual Educaţiei?!", a fost răspunsul ironic al deputatului CătălinCroitoru, cel care i-a adresat lui Boc o solicitare directă:"Cineva trebuie sacrificat!". Confruntat cu tirul "reclamaţiilor",primul ministru i-a îndemnat pe deputaţi să aibă răbdare şiînţelegere faţă de situaţia creată, pledând pentru unitateapartidului în faţa unei eventuale moţiuni de cenzură. Citiţi maimult despre posibila demisie a ministrului Daniel Funeriu pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO