Politică externă

Imagini din statelit cu o posibilă instalaţie nucleară în Siria

Imagini din statelit cu o posibilă instalaţie nucleară în Siria

Autor: Mediafax

25.02.2011, 10:06 27

Un centru de cercetare american, ISIS, a postat online imaginisuprinse de satelit care confirmă, potrivit acestuia, suspiciunileprivind activităţile nucleare ale Siriei şi intenţia acesteia de aascunde o instalaţie suspectă care ar putea avea legătură cu unreactor bombardat de Israel în 2007.

Fotografiile, care pot fi văzute începând de miercuri pe paginade Internet a acestui organism specializat în proliferareanucleară, au fost realizate imediat după o cerere de inspecţie aAgenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), în mai 2008,relatează AFP.

Joi seara, preşedinţia Comisiei pentru Afaceri Externe dinCamera Reprezentanţilor, Ileana Ros-Lehtinen, s-a declarat "profundîngrijorată" în urma publicării fotografiilor prin satelit.

"Distrugerea în 2007 de către Israel a unei posibile uzine deîmbogăţire a uraniului în Siria a pus capăt ameninţării imediate,dar noi indicii arată că regimul nu a renunţat încă la ambiţiilesale nucleare", a declarat Ros-Lehtinen, care i-a cerutpreşedintelui Barack Obama să intensifice presiunile asupraDamascului prin intermediul unor sancţiuni. Citiţi mai mult despreimaginile din satelit cu o posibilă instalaţie nucleară înSiria pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO