Politică

Procurorul Doru Ţuluş, despre DNA: Am ajuns o caricatură, o instituţie caricaturală

Procurorul Doru Ţuluş, despre DNA: Am ajuns o...

Autor: Firuta Flutur

04.07.2017, 16:54 150

Procurorul Doru Ţuluş a declarat, la ieşirea de la şedinţa pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că instituţia DNA-ului a ajuns o caricatură.

"Am ajuns o caricatură, toţi, am ajuns o instituţie caricaturală", a spus Ţuluş, precizând că discuţiile din interiorul şedinţei, care a fost secretă, au fost "politicoase, dar aprinse".

Totodată, Ţuluş a mai spus că procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, "de iubit nu l-a iubit niciodată " şi că nu a trăit în 23 de ani de carieră o umilinţă mai mare ca atunci când a fost chemat telefonic să dea testul poligraf.

Întrebat ce se întâmplă dacă va fi dat afară, Doru Ţuluş a precizat că va face cerere pentru un alt parchet, menţionând că o să meargă în instanţă pentru a cere respectarea drepturilor.

Procurorul a negat categoric că ar fi fost el cel care ar fi făcut respectivele înregistrări.

Procurorii DNA Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga au participat, marţi dimineaţa, la şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM, acolo unde s-a discutat solicitarea Laurei Codruţa Kovesi de revocare a celor doi. Şi procurorul-şef al DNA a participat la şedinţă. În cererea înaintată de Kovesi, se susţine că Mihaela Iorga nu a înregistrat un denunţ, iar Doru Ţuluş e suspectat de incompatibilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO