Politică

"Trebuia sa vin din somaj? Sa fiu sarac?"

04.12.2003, 00:00 23



Noul ministrul al Sanatatii, Ovidiu Branzan, a declarat, ieri, ca se considera compatibil cu functia detinuta, deoarece a renuntat la actiunile le avea la diverse firme, precizand ca va verifica doar daca cele primite de la stat nu sunt la o societate din domeniul medical. El a raspuns astfel unor acuzatii mass-media, potrivit carora Branzan este incompatibil cu functia de ministru intrucat ar fi actionar la unele firme cu profil medical.



Branzan a sustinut ca a uitat la care societate si-a depus cupoanele cu actiuni de la stat, dar va verifica, in perioada imediat urmatoare, ca sa nu se "trezeasca" actionar la o firma cu un obiect de activitate care l-ar pune in incompatibilitate.



Ministrul a precizat ca, potrivit legii, are la dispozitie 30 de zile de la preluarea mandatului pentru a evita situatia de incompatibilitate, in cazul in care aceasta exista.



"Am fost actionar al unei firme de constructii, dar am vandut cota mea de 9% directorului societatii, bani pe care i-am depus pentru cumpararea unui apartament prin credit ipotecar", a declarat Ovidiu Branzan. Firma de constructii la care actualul ministru al Sanatatii a fost actionar ar mai avea de primit de la institutia pe care o conduce cinci miliarde de lei, pentru lucrarile realizate la Spitalul Municipal Timisoara. "Intr-un fel, respectiva societate a cam facut munca patriotica pentru Ministerul Sanatatii", a mai spus Branzan.



"Nu stiu care ar fi portretul-robot al unui ministru al Sanatatii. Trebuia sa vin din somaj, sa fiu sarac", s-a intrebat Branzan, ca raspuns la intrebarile insistente ale presei vizand firmele la care este sau a fost actionar. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO