Prima pagina

Bush: "Totul este sub control"

17.03.2008, 18:31 12

Presedintele SUA, George W. Bush, a dorit sa asigure investitorii ca pietele financiare vor continua sa functioneze, adaugand ca SUA "tine totul sub control", conform unui blog al Wall Street Journal.

"Un lucru este sigur: ne aflam in timpuri pline de provocari [...] dar Statele Unite se afla deasupra situatiei".

Facand referire la actiunea Rezervei Federale americane de a reduce rata de discount si de ajuta in mod direct institutiile financiare, presedintele american a declarat ca este intru totul de acord cu actiunile bancii centrale: "Rezerva Federala s-a miscat repede pentru a readuce ordinea pe pietele financiare".

Aflandu-se alaturi de secretarul trezoreriei Henry Paulson si alti oficiali, in cadrul unui interviu, Bush a reafirmat faptul ca "institutiile financiare (americane - n.r.) sunt puternice si ca pietele importante functioneaza eficient si la obiect".

Bush a tinut sa mentioneze faptul ca "Atunci cand va fi nevoie, vom actiona decisiv" pentru a aduce ordinea pe pietele financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO