Prima pagina

Gusinski ramane sub paza

20.04.2001, 00:00 13



Magnatul rus Vladimir Gusinski va ramane sub paza politiei la vila sa din Spania pana la judecarea unui posibil apel impotriva deciziei Curtii Nationale spaniole de a nu permite extradarea sa in Rusia, informeaza CNN.

Un purtator de cuvant al Procurorului general rus a declarat ca Moscova nu accepta infrangerea si va continua lupta pentru a-l aduce in fata justitiei pe Gusinski pentru acuzatiile de frauda si deturnare de fonduri.

"Modalitatile de a obtine extradarea lui Gusinski nu au fost epuizate", a declarat purtatorul de cuvant. Avocatul magnatului rus, Domingo Plazas, a declarat ca se asteapta la depunerea unui recurs de catre procurorii spanioli, urmand ca o decizie finala sa fie luata in circa o luna si jumatate.

Intre timp, in Rusia situatia grupului Media-Most se inrautateste. Jurnalistii de la NTV care au demisionat in semn de protest fata de preluarea postului de catre Gazprom doresc sa fie angajati la TV6, o televiziune detinuta de fostul rival al lui Gusinski devenit intre timp aliat, Boris Berezovski, fapt ce a provocat iritarea actualilor angajati de aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO