Prima pagina

Ofertele pentru Banca Agricola, pana la sfarsitul lui iulie

20.06.2000, 00:00 12



Termenul limita de depunere a ofertei pentru privatizarea Bancii Agricole ar putea fi prelungit pana spre a doua jumatate a lunii iulie, in cursa pentru cumpararea pachetului majoritar al bancii ramanand doar consortiul format din Banca Agricola a Greciei, Rabo International Advertising Service (o subsidiara a bancii olandeze a Rabobank) si American Enterprises Fund (AEF - un fond de investitii american), a declarat, ieri Eugen Radulescu, presedinte Comitetului de Administrare al Bancii Agricole.

"Intarzierea cu care a fost depusa scrisoarea de intentie, 19 mai, precum si incertitudinea legata de situatia legala a capitalului social au determinat consortiul sa ceara o prelungire a termenului de depunere a ofertelor", a explicat oficialul bancii.

Radulescu a precizat ca Banca Agricola a Greciei, Rabobank (printr-o filiala) si AEF, au decis, in mod oficial, constituirea acestui consortiu si in consecinta vor face o singura oferta pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al Bancii Agricole. Banca Agricola a Greciei a depus pe 19 mai o scrisoare de intentie si in nume propriu.

Banca Mondiala si FMI au fost de acord cu prelungirea termenului limita de depunere a ofertelor, iar Comisia de privatizare a bancii urmeaza sa se pronunte in cateva zile, a precizat Radulescu.

Fondul Proprietatii de Stat (FPS) a scos la vanzare, pe data de 4 aprilie, pachetul de 56,5% din actiunile la Bancii Agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels