Prima pagina

Profitul Fortis scade cu 41% in primele 6 luni, la 1,63 mld. euro

04.08.2008, 15:14 21

Grupul financiar belgian Fortis, care a participat anul trecut la preluarea bancii ABN Amro, a obtinut in primele sase luni ale anului un profit net de 1,638 miliarde de euro, in scadere cu 41% fata de perioda similara a anului trecut, a anuntat astazi compania.
In trimestrul al doilea, castigul bancii a consemnat un avans de 3%, la 830 de milioane de euro, insa banca precizeaza ca "mediul economic devine din ce in ce mai dificil".
"In prima jumatate a anului, afacerea noastra, inclusiv achizitia activitatilor ABN Amro, a evoluta satisfacator in conditiile turbulenetelor de pe piata. Dar observam ca mediul economic devine din ce in ce mai dificil pe mai multe sectoare", a declarat, CEO-ul companiei, Herman Verwilst.
Fortis a facut parte, alaturi Banco Santander, din consortiul condus de Royal Bank of Scotland care a preluat anul trecut banca ABN Amro, pentru 72 de miliarde de euro. In urma diviziuni grupului olandez, Royal Bank of Scotland a preluat operatiunile din Asia ale bancii olandeze, precum si divizia de investment banking, Santander si-a extins activitatile in Italia si pe cele din Brazilia, iar Fortis a preluat activitatile bancare comerciale ale ABN Amro, precum si activitatile de administrare a averilor si activelor din Olanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO