Prima pagina

SIF-urile au pierdut aproape 4% astazi. "Practic ratiunea nu mai primeaza in momentele acestea"

09.01.2008, 14:34 27

Scaderile inregistrate de actiunile SIF s-au accentuat pe finalul sedintei de tranzactionare, indicele BET-FI inchizand sedinta cu o pierdere de 3,85% fata de ziua precedenta. Principala perdanta a fost SIF Transilvania (SIF3), care a inchis cu o scadere de 4,5%.

"Practic ratiunea nu mai primeaza in momentele acestea. Toata lumea e panicata de scaderile din ultima jumatate a sedintei de pe piata americana, pe fondul problemelor pe care le au unele companii, care se stiau de mult", spune Adrian Caramiha, director adjunct la societatea de intermediere Broker Cluj.

O scadere accentuata au inregistrat si actiunile Broker Cluj (BRK), care au pierdut peste 5%.

Titlurile bancare au inchis cu scaderi de 2% in cazul BRD, respectiv 1,12% in cazul Bancii Transilvania (TLV). Dintre actiunile lichide doar Petrom (SNP) a reusit o revenire pe final, inchizand in crestere cu 2% fata de ziua precedenta. Cresterea Petrom a franat si scaderea indicelui BET, care a inchis sedinta cu 0,9% mai jos decat in ziua precedenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO