Prima pagina

Trichet: Pietele financiare continua sa treaca printr-un "proces de corectie"

26.05.2008, 10:28 18

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet a declarat azi ca pietele financiare continua sa treaca printr-un proces de corectie, la nivelul Grupului celor sapte state puternic industrializate mentinandu-se nelinistile privind instabilitatea excesiva a dolarului, informeaza Reuters.

"Observam o corectie continua a pietei, impreuna cu... un nivel ridicat de volatilitate", a spus Trichet in cadrul unei conferinte de presa sustinuta in Israel, la reuniunea Grupului celor 30.

Trichet a reiterat o declaratie a Grupului celor sapte natiuni industrializate, conform careia variatiile mari ale dolarului fata de euro reprezinta "un motiv de ingrijorare".

Presedintele Rezervei Federale (Fed) din New York, Timothy Geithner, a declarat la conferinta ca Statele Unite trec printr-un "proces de ajustare dificil dar necesar", care are loc dupa o lunga perioada de dezvoltare rapida.

Geithner a spus ca circumstantele din fiecare tara sunt diferite, dar ca obiectivul comun este combaterea inflatiei.

El a aratat ca economia mondiala este mai bine pozitionata si are o capacitate mai mare de a face fata incetinirii ritmului de dezvoltare, fata de anii 1970, cand a avut loc o crestere puternica a cotatiei petrolului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO