Prima pagina

Turcii de la Dogan au preluat un teren in Bucuresti cu 50 mil. euro

28.02.2008, 18:28 29

Holdingul turc Dogan, proprietarul celui mai mare grup media si al principalei retele de benzinarii din Turcia, a cumparat un teren de 55.800 de metri patrati situat in Bucuresti pentru 48,9 milioane de euro, potrivit Bloomberg.

Grupul cu sediul la Istanbul a cumparat terenul din Bucuresti dupa ce a preluat firma imobiliara romaneasca D-Yapi Real Estate Investment & Construction SRL, pentru a dezvolta un proiect comercial, se arata intr-un comunicat trimis bursei de valori din Turcia.

Dogan Media International, din grupul cu acelasi nume, este cel mai mare furnizor de media-entertainment din Turcia, cu venituri de peste 1,2 miliarde de dolari si o cota de piata de 42% la nivel de publicitate. Compania are activitati in domeniul audiovizual - radio si televiziune -, editeaza ziare, reviste si carti, detine tipografii si are afaceri legate de new media. In afara Turciei, divizia print a companiei s-a extins in Germania, iar posturile TV si publicatiile trustului sunt distribuite in mai multe tari din Europa.

In Romania, Dogan Media detine, printr-un parteneriat cu Ringier, postul de televiziune Kanal D.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24