Prima pagina

Valoarea Bradford & Bigley scade cu 23% intr-o singura zi. Povestea Northern Rock s-ar putea repeta

02.06.2008, 17:50 15

Titlurile bancii Bradford & Bingley, a zecea banca britanica dupa active (in 2003 avand active de aproximativ 32 miliarde lire sterline), au cazut cu 23% azi, dupa ce institutia bancara a atentionat asupra profitului si a apelat la un ajutor important din partea unei banci britanice, informeaza AFP.

Intreg sectorul bancar a fost afectat de anuntul bancii, Barclays, HBOS sau Alliance & Leicester inregistrand pierderi importante la bursa din Londra.

Bradford & Bingley, care se ocupa de ipoteci ale investitorilor care cumpara imobile pentru a le inchiria, si-a vazut titlurile cazand la bursa cu 23,5% la 67,5 penny, scazand valoarea companiei la 416 milioane lire sterline (526 milioane euro). De-a lungul acestui an, actiunile bancii au scazut cu 75%, in primele patru luni avand o pierdere de 8 milioane lire sterline comparativ cu un profit de peste o suta de milioane in aceeasi perioada a anului anterior.

Banca a anuntat ca cresterea costurilor de imprumut si a nivelurilor datoriilor neplatite vor injumatati din profituri. De asemenea, Bradford & Bingley a fost de acord cu vanzarea unei participatii de 23% catre grupul de investitii american TPG Capital pentru 179 milioane lire sterline, la pretul de 55 penny/actiune, in incercarea disperata de a strange capital pe o piata de credit aflata inca in criza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO