Profesii

Directorii de vânzări se plâng că au targeturi prea mari

Directorii de vânzări se plâng că au targeturi prea mari

Foto Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

29.08.2011, 00:04 1708

Aproape jumătate dintre managerii de vânzări ar schimba sistemul de alocare a cotelor de vânzări pentru obiectivele subordonaţilor, potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de 49 de directori regionali de vânzări din sectorul farma.

Studiul a fost realizat de firma de cercetare de piaţă Mercury Research şi de firma de consultanţă în domeniul vânzărilor Iordacheiordache T&D. "Oamenii de vânzări nu vor fi niciodată mulţumiţi de obiectivele pe care le au, pentru că acestea sunt stabilite în aşa fel încât să nu fie tangibile. Nu mi s-a întâmplat nicio­dată să ating obiectivul în proporţie de 100%, poate doar am ajuns foarte aproape să-l ating, prin 2005, 2006 sau 2007", a spus Cosmin Podelean, manager naţional de vân­zări în cadrul distribuitorului de medicamente Farmaceu­tica Remedia.

Salariul unui director de vânzări poate ajunge în continuare la 3.000 - 4.000 de euro dacă acesta reuşeşte să-şi atingă cât de cât targetul, spun recruiterii, care admit însă că perioada de criză a determinat o înjumătăţire a veniturilor încasate de angajaţii din vânzări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO