ZF 24

Acer încă mai crede în şansa Microsoft pe piaţa de gadget-uri mobile: "Anul viitor va pune probleme serioase Apple şi Google"

Acer încă mai crede în şansa Microsoft pe piaţa de...

Autor: Adrian Seceleanu

05.05.2013, 23:40 789

Sistemul de operare pentru echipamente mobile al Microsoft ar putea deveni anul viitor un competitor “serios” pentru platformele Google şi Apple, a declarat în cadrul unui eveniment care a avut loc la New York Jim Wong, preşedintele companiei taiwaneze Acer.

Principala problemă a platformei Microsoft este cea a numărului mic de aplicaţii disponibile, însă Microsoft lucrează să rezolve acest eşec, a spus Wong în cadrul unui interviu, scrie Bloomberg. Acer, numărul patru global pe piaţa de computere, are în ofertă o serie de computere şi tablete cu Windows însă nu şi smartphone-uri, notează agenţia de ştiri.

“Windows încă este un lider în zona de productivitate”, a spus Wong, referindu-se la dominaţia Microsoft pe piaţa de sisteme de operare pentru computere şi la aplicaţiile din suita Office.

Iar anul viitor versiunea mobilă a Windows va deveni o provocare reală pentru Apple şi Google, a spus el. “Avem speranţe mari”.

În condiţiile în care industria de PC-uri este în declin, interesul Acer este ca partenerul său Microsoft să aibă o tranziţie de succes spre echipamentele mobile, notează Bloomberg. Vânzările globale de PC-uri au scăzut cu 14% în primul trimestry iar până în prezent Microsoft nu a reuşit să impresioneze pe segmentul smartphone-urilor şi tabletelor: În primul trimestru Windows avea mai puţin de 4% din piaţa de tablete, faţă de 40% - Apple şi 57% - Google Android. Pe piaţa smartphone Microsoft avea o cotă de nici 3%, în timp ce Apple şi Google Android aveau 90% din industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO