ZF 24

Bancherii au analizat 5 milioane de cereri de credite şi au monitorizat 3 milioane de clienţi existenţi anul acesta

Bancherii au analizat 5 milioane de cereri de credite şi...

Autor: Ciprian Botea

16.12.2013, 00:08 199
Biroul de Credit, instituţie care colectează date de­spre împrumuturile per­soa­­ne­lor fizice, a eliberat în perioa­da ianuarie-sep­tem­brie 7,8 milioane de rapoarte la cererea băn­cilor de a afla informaţii despre clienţii proprii şi potenţiali, în creştere cu 11% faţă de acelaşi interval de anul tre­cut. Practic, numărul rapoar­te­lor este mai mare cu circa 200.000 com­parativ cu ni­velul atins pe parcursul întregului an 2012.
 
"Şi în 2013, ca şi în ceilalţi ani de func­ţionare a Biroului de Credit, evolu­ţia cererii de credit a fost oscilantă. Cea mai consistentă lună în acest sens a fost octombrie (peste 10% faţă de media lunară din 2013), dar acelaşi fapt este valabil şi pentru octombrie 2012. De aceea, nu pot să trag o concluzie clară cu privire la motive. Pot fi şi măsurile BNR (reluarea ciclului de relaxare monetară - n. red.), poate fi şi un comportament postconcediu al populaţiei", comen­tează Şerban Epure, directorul general al Biroului de Credit.
 
Dintre rapoartele eliberate de in­stituţie 5,2 milioane au fost rapoarte de verificare a clienţilor potenţiali, fiind în creş­tere cu 400.000 faţă de perioada cores­punzătoare din 2012.
 
Situaţia fiecărui client este verificată de bănci în procesul de analiză a do­sarului de credit, astfel că cele 5 mi­lioa­ne de rapoarte solicitate de bănci pentru a afla informaţii despre clienţii noi reflectă îndeaproape numărul cere­rilor de finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO