ZF 24

CEC vinde credite cu dobândă de 7,5% la lei tinerilor care îşi deschid firme cu bani de la stat

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

03.06.2013, 21:21 926

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, vinde credite cu dobândă nominală de 7,5% pe an la lei tinerilor întreprinzători care îşi deschid o afacere cu bani de la stat prin programul de stimulare a dezvoltării microîntreprinderilor. Creditele sunt acordate pe baza unei convenţii încheiate de bancă cu Ministerul Econonomiei.

Wiki ZF: Profilul companiei CEC Bank

CEC percepe un comision de analiză a dosarului de credit de 200 de lei şi un comision anual de gestiune de 0,75% din sold. Creditul are o perioadă de graţie de maximum 12 luni şi poate fi acoperit în proporţie de 80% cu garanţii de stat. Statul finanţează prin acest program 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 10.000 de euro.

CEC Bank se situa la finalul anului trecut pe locul patru în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 7,3% după volumul activelor deţinute. Banca a acordat anul trecut credite noi de peste 2,2 miliarde de lei companiilor.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 04.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels