ZF 24

Cele mai importante lansari de notebook-uri din acest an

Cele mai importante lansari de notebook-uri din acest an
01.04.2010, 17:13 15

Acer, Dell, Asus si HP sunt producatorii care au avut cele maimari vanzari de mini-laptopuri anul trecut, iar zonele unde s-auinregistrat cele mai mari vanzari sunt America de Nord si Europa deVest, potrivit companiei de cercetare de piata StrategyAnalytics.

"Aceast segment al PC-urilor va inregistra o crestere si maimare in 2010", a spus Peter King, analist in cadrul StrategyAnalytics. "In plus, tot mai multi producatori se orienteaza catrenetbook-uri", a completat acesta.

La finalul anului trecut, cel mai mare producator de telefoanemobile din lume, Nokia a intrat pe piata notebook-urilor, prinlansarea Booklet 3G si in aprilie Apple va lansa iPad. Primelenetbook-uri lansate au fost modelele de la Asustek si Acer.

Una dintre cele mai importante lansari din acest an a fostnetbook-ul Asus Eee PC 1005HA are un ecran de 10.1 inch, o duratade viata a bateriei de pana la noua ore si ruleaza pe sistemul deoperare Windows XP.

Vedeti care sunt cele mai tari notebook-uri lansate in2010 pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO