ZF 24

Celebrul bucătar Jamie Oliver a determinat McDonald's să renunţe la un ingredient

Celebrul bucătar Jamie Oliver a determinat McDonald's să renunţe la un aditiv nociv

Autor: Mediafax

27.01.2012, 12:39 3999

McDonald's a fost forţat să schimbe o reţetă după ce Jamie Oliver a demonstrat că un ingredient utilizat de fast-food avea consecinţe negative asupra sănătăţii consumatorilor.

Cunoscutul bucătar a arătat că McDonald's foloseşte hidrat de amoniu atunci când prelucrează carnea de vită, înainte de a o adăuga la produsele vândute, informează Daily Mail.

"Cel mai ieftin produs pentru câini le este vândut oamenilor" , a susţinut Jamie Oliver într-o emisiune TV pe care o realizează.

După luni întregi în care bucătarul a atras atenţia la televizor asupra folosirii hidratului de amoniu, compania McDonald's a fost nevoită să renunţe la utilizarea ingredientului, scrie Mediafax.

Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, a susţinut şi el că hidratul de amoniu trebuie interzis: "Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vită drept un produs fraudulos", a declarat Zirnstein.

"De ce ar dori o fiinţă umană cu sensibilitate să pună carne cu hidrat de amoniu în gura copilului său? Publicul american trebuie să înţeleagă rapid ce face industria alimentară", a declarat Jamie Oliver.

Ingredientul nu a fost descoperit până acum decât în produsele comercializate de McDonald's în Statele Unite.

Alte două lanţuri de fast-food de renume din America, Burger King şi Taco Bell, au renunţat la a mai utiliza hidratul de amoniu în producerea hamburgerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO