ZF 24

Criza coronavirusului a adus ieşiri de capitaluri şi în aprilie, după declinul din martie. Plasamentele străinilor în titluri de stat au scăzut în aprilie la 18,5%, de la 19,5% în martie. Participaţiile fondurilor de pensii private cresc la 19,7%

Criza coronavirusului a adus ieşiri de capitaluri şi...

Autor: Claudia Medrega

18.06.2020, 17:25 80

♦ Expunerea investitorilor străini pe titluri româneşti a scăzut în aprilie la 18,5%, după ce în martie a fost de 19,5%, de la peste 21% în februarie ♦ Participaţiile fondurilor de pensii au crescut în aprilie la 19,7%, depăşind plasamentele străinilor ♦ Băncile au cea mai mare expunere pe titluri, de 47,9% ♦ Tensionarea pieţelor financiare din cauza crizei coronavirusului poate aduce în continuare ieşiri de capitaluri şi reducerea expunerilor străinilor pe titluri de stat.

Intrările de investiţii străine de por­tofoliu pe piaţa titlurilor de stat lo­cale, în lei şi euro, au scăzut la circa 35 mld. lei la sfârşitul primelor patru luni din 2020, pon­derea deţinerilor nerezidenţilor în to­ta­lul portofoliului de datorie publică co­borând la 18,5%, conform celor mai recente statistici ale Ministerului Finanţelor.

Participaţiile nerezidenţilor au scă­zut în aprilie comparativ cu nivelul din martie, de 19,5%, după ce în februarie erau de 21,2%, iar în ianuarie expu­nerea străinilor pe titluri de stat româneşti era de 19,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO