ZF 24

Euro creşte din nou puternic pe piaţa interbancară. Valutele ”calcă” leul în picioare, după ce şi dolarul a depăşit pragul de 4,2 lei

Euro creşte din nou puternic pe piaţa interbancară....

Autor: Ştefan Stan

25.01.2019, 09:47 2137

Cursul de schimb leu/euro a deschis în creştere pe sesiunea interbancară, urcând cu 0,05% şi ajungând la nivelul de 4,77 lei. Cursul BNR oficial anunţat miercuri pentru un leu era de 4.7569 lei. Leul s-a depreciat şi în faţa dolarului, depăşind pragul de 4,21 lei.

Pe piaţa financiară locală a început să devină vizibilă o schimbare de macaz, dobânzile interbancare la lei mergând în sus, ca şi cursul va­lu­tar. După ce dobânda inter­bancară ROBOR la trei luni a început anul sub pragul de 3% şi a înregistrat mai multe zile de scă­dere, a început de ieri să crească urmând tren­dul vizibil ascendent al cursului de schimb leu/euro din ultimele săptămâni.

Românii cu credite în euro au privit uimiţi în acest an cum cursul leu/euro creşte de la o zi la alta, depăşind maxim istoric după ma­xim istoric. Cursul de referinţă anunţat ieri de BNR a miercuri (cea mai recentă şedinţă a BNR) până la 4,7569 lei/euro, fiind în creştere cu aproape 2% faţă de nivelul de la sfârşitul lui 2018. Doar într-o zi moneda naţională s-a depreciat cu aproape 1% în faţa euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO