ZF 24

Indicii bursieri, pe rosu, la jumatatea zilei

Indicii bursieri, pe rosu, la jumatatea zilei
07.07.2008, 13:11 12

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat o pierdere de 0,31%, la jumatatea zilei, pe o piata cu o lichiditate totala de 16,39 milioane lei.

Indicele extins, al celor mai lichide 25 de companii tranzactionate la Bursa, BET-XT, a pierdut 0,83 procente, acesta fiind tras in jos de societatile de investitii financiare (SIF), care au inregistrat o pierdere medie de 1,10%.

Titlurile SIF Transilvania (SIF3) s-au aflat in topul celor mai mari scaderi, acestea pierzand la jumatatea zilei 5,41%, recuperand totusi din pierderea de 7,2% inregistrata la ora 11:00.

Actiunile SIF3 au urcat puternic in deschiderea sedintei de tranzactionare, dar presiunea exercitata de intrarea la tranzactionare a actiunilor gratuite emise in cadrul majorarii de capital din aprilie 2007 a dus ulterior la o scadere a acestora.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a deblocat la sfarsitul saptamanii trecute actiunile SIF Transilvania din cadrul majorarii de capital, dupa ce SIF-ul a castigat la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu Cocor. Cocor a contestat majorarea de capital insa a pierdut procesul. Sif transilvania mai are pe rol un proces cu Daniel Stoica, unul dintre actionarii Cocor, care a cerut de asemenea anularea majorarii de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels