ZF 24

Jurnal de bursă 01 par. 2014

Jurnal de bursă 01 par. 2014
01.04.2014, 00:00 138

Acţiunea zilei de ieri
Acţiunile producătorului de profiluri din aluminiu Alumil Rom Industry au continuat seria de aprecieri cu 15% din ultimele şedinţe după ce conducerea companiei a propus acordarea către acţionari a unor dividende record, de 20 mil. lei din profiturile nerepartizate în anii trecuţi. De la anunţul societăţii aceste acţiuni şi-au dublat valoarea, ieri preţul ajungând la 1,351 lei/acţiune.

Dacă în precedentele şedinţe creşterea a venit pe tranzacţii nesemnificative, ieri vânzătorii au început să-şi facă apariţia, în total realizându-se tranzacţii în valoare de 631.000 de lei cu titlurile Alumil Rom Industry.

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile Alumil, care şi-au dublat valoarea în ultimele şedinţe după propunerea conducerii de repartizare a unor dividende record, în valoare de 20 de milioane de lei.

  • Titlurile SIF Oltenia, care au crescut ieri cu 1% după ce mai mulţi acţionari au cerut suplimentarea dividendelor pentru acest an.

  • Acţiunile Oil Terminal Constanţa, după demisia lui Sorin Sebastian Potanc din funcţia de administrator al societăţii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO