ZF 24

Pogea: Ponderea salariilor bugetarilor va scadea de la 9,4% la 6% din PIB dupa aplicarea legii salarizarii unitare

10.09.2009, 18:23 21

Masa salariilor bugetare va scadea de la 9,4% in PIB, cat estein prezent, pana la 6% dupa aplicarea legii salarizarii unitare dinsectorul bugetar, a spus Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor, la ointalnire care a avut loc la Ministerul Muncii cu reprezentanti aiprincipalelor confederatii sindicale din Romania.

Legea salarizarii ar trebui sa intre in vigoare la 1 ianuarie2010, insa nu isi va produce complet efectele decat cel mai devremein 2015.

La intalnire a participat si ministrul Muncii, Marian Sarbu. Maimulte sindicate au anuntat astazi ca vor intra in greva generala pe5 octombrie. Sindicalistii sunt nemultumiti de ultima forma a legiisalarizarii unitare pe care guvernul intentioneaza sa isi asumeraspunderea in fata Parlamentului pe 15 septembrie.

Seful cartelului Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca pentru aevita conflicte sociale trebuie introdus un articol nou in legeasalarizarii unitare pentru ca guvernul sa fie mandatat ca in timpde sase-zece luni sa faca corectiile necesare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO