ZF 24

Popescu, A&D Pharma: Daca se prelungesc termenele de plata vom avea probleme semnificative in piata

Popescu, A&D Pharma: Daca se prelungesc termenele de plata vom avea probleme semnificative in piata
19.03.2010, 13:59 54

Robert Popescu, directorul general al A&D Pharma, apreciazaca prelungirea termenelor de plata a medicamentelor compensate dinprogramele nationale de la 180 la 360 de zile ar putea bulversapiata farmaceutica.

"Estimez probleme semnificative in piata. Farmaciile ar trebuisa supravietuiasca 6 luni fara a primi bani. Trebuie sa ne asezamla masa toti si sa discutam , sa gasim o sursa de finantare", aspus Popescu.

El a adaugat ca fara o rectificare bugetara a fondurilor alocateMinisterului Sanatatii, probabil banii pentru compensareamedicamentelor se vor termina la jumatatea anului. Bugetul estesimilar celui din 2009, adica aproximativ 4 miliarde de euro.

"Este o subfinantare acuta. Exista doua posibilitati: orectificare bugetara sau o extindere suplimentara a termenelor deplata", a spus Popescu.

Grupul farmaceutic A&D Pharma, inregistrat in Olanda, aobtinut anul trecut un profit net de 19 milioane euro, fata depierderi de 2,3 milioane euro in 2008, la afaceri in crestere cu3%, la 514,3 milioane euro, pe fondul masurilor de restructurareaplicate in cursul anului trecut.

In 2008, compania a avut afaceri de 501,5 milioane euro. In lei,cifra de afaceri companiei a avansat cu 18%, de la 1,84 miliardelei in 2008 la 2,17 miliarde lei anul trecut, potrivit rezultatelorfinanciare neauditate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels