ZF 24

Rusia, indignata de uniforma germana a lui Radu Mazare

Rusia, indignata de uniforma germana a lui Radu Mazare
23.07.2009, 19:02 178

Rusia si-a exprimat indignarea fata de “actiunile provocatoare” ale primarului Constantei, Radu Mazare, care a aparut impreuna cu fiul sau imbracat in uniforma nazista la o prezentare de moda, potrivit agentiei de presa ruse Itar-Tass.

“Astfel de actiuni provocatoare ale unui oficial de rang inalt provoaca indignare”, a afirmat un oficial din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova, citat de Itar-Tass, preluata de Mediafax.

MAE rus crede ca “acest act de blasfemie care dezonoreaza memoria milioanelor de victime ale nazistilor trebuie sa faca obiectul unei reactii internationale foarte serioase”, potrivit oficialului a carui nume nu este pomenit de agentia rusa de stiri. Aparitia primarului Constantei, Radu Mazare la o defilare de moda imbracat intr-o uniforma a armatei germane a starnit un val de condamnari in randul cercurilor evreiesti, ecouri care nu s-au stins nici dupa ce edilul si-a cerut scuze. Televiziunile rusesti au difuzat masiv, in ultimele doua zile, imagini cu primarul Constantei in uniforma germana din cel de-al doilea Razboi Mondial. Armata URSS este prima care a intrat in Berlin, inainte ca al Treilea Reich sa capituleze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels