ZF 24

Turcia sprijina participarea grupului german RWE la proiectul Nabucco

02.08.2007, 17:17 12

Turcia sprijina RWE sa devina al saselea partener in cadrul proiectului gazoductului Nabucco, preferand grupul german de utilitati in dauna companiei franceze Gaz de France (GDF), a declarat, pentru Reuters, un oficial turc din ministerul energiei.

"Am avut deja intalniri cu reprezentantii RWE, iar acestea vor continua. Turcia sustine compania germana pentru a deveni partener in proiect. Putem spune ca RWE este intr-o pozitie mai avansata decat Gaz de France in dezvoltarea unui parteneriat pe termen lung", a declarat sursa citata.

Turcia a suspendat, la inceputul lunii aprilie, negocierile cu GDF privind participarea grupului francez in proiectul Nabucco, ca reactie la un document in care Franta a acuzat Turcia de implicare in uciderea in masa a armenilor, in 1915.

Oficialul turc a declarat ca documentul respectiv reprezinta unul din factorii pentru care Turcia prefera compania germana in dauna celei din Franta.

"Pozitia noastra a ramas identica," a spus acesta. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO