ZF 24

Winkler: Vom cere marirea bugetului alocat Consiliului de Export

24.10.2006, 13:53 17

"Bugetul alocat anul viitor pentru toate programele derulate prin intermediul Consiliului de Export este de 403,9 mil. RON este scadere cu 5% fata de suma alocata pe anul 2006", a declarat Iuliu Winkler, ministrul delegat pentru comert.
"Intr-un an al integrarii, Guvernul propune un buget cu 5% mai mic fata de anul precedent. Deja am prezentat punctul nostru de vedere Guvernului si speram sa gasim o solutionare a acestei probleme prin cresterea sumelor alocate cu 10%", a mai precizat acesta.
Oficialul Ministerului Economiei si Comertului a mai precizat ca se asteapta ca anul acesta deficitul comercial al Romaniei sa-l depaseasca pe cel de anul trecut.
"In urmatorii doi ani, dupa integrarea in UE, va exista o tendinta de accentuare a deficitului comercial dupa care va urma o perioada de stabilizare prin cresterea increderii fata de economia romaneasca", a mai precizat Winkler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO