ZF 24

Xerox Romania si Republica Moldova, venituri de peste 72 milioane dolari in 2008

17.03.2009, 13:28 24

Xerox Romania si Republica Moldova a anuntat venituri de peste 72 milioane USD in anul 2008, reprezentand o crestere de 18% fata de anul precedent. Orientarea business-ului, catre serviciile de management al documentelor care a sustinut rezultatele foarte bune din 2007 si catre echipamentele multifunctionale laser de capacitate mare, a continuat sa fie motorul cresterii companiei si in 2008.

Anul trecut, departamentul de servicii de management al documentelor a inregistrat o crestere totala a veniturilor de aproximativ 28%, peste media de crestere a companiei.
Veniturile din vanzarile de echipamente de birou au inregistrat o crestere de 51%, sustinuta in primul rand de vanzarile de echipamente multifunctionale si dispozitive laser per total. Conform datelor furnizate de IDC, Xerox este lider de piata cu dispozitivele multifunctionale, la o cota de 34% ca valoare. Dat fiind faptul ca Xerox comercializeaza echipamente dedicate segmentului business si lucrului in retea, cota de piata pentru toate dispozitivele laser a crescut cu 3 procente in 2008, de la 26% la 29,4% valoric. Si aici, compania este lider de piata.

In categoria multifunctionalelor A3, IDC plasează Xerox pe locul intai, cu o cota de piata de 41,5%, privind numarul de unitati vandute si 44,3%, ca valoare. Ambele cote au inregistrat cresteri de 13%, respectiv 3%, fata de anul 2007.

Xerox Romania a crescut cu 71% in volum si cu 58% in venit, pe segmentul preselor de print digital color; conform IDC, si ramane pe locul intai la categoria de echipamente monocrom de mare capacitate (91 pagini/minut).

Pe segmentul imprimarii in format mare (wide format), compania si-a crescut veniturile cu 58% fata de anul 2007.

Cu o activitate de 40 de ani pe piata locala, Xerox Romania si Republica Moldova este subsidiara a companiei Xerox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO