ZF Transilvania

Proiect de peste 1,4 mld. euro pentru realizarea centurii metropolitane a Clujului

Proiect de peste 1,4 mld. euro pentru realizarea centurii...

Autor: Laurentiu Cotu

31.10.2022, 17:22 278

Primăria Cluj-Napoca a anunţat că proiectul centurii metropolitane a Clujului în valoare de pese 1,4 mld. euro a fost aprobat de către Guvern, urmând ca în perioada viitoare să aibă loc exproprierile şi licitaţia de proiectare şi execuţie. Centura metropolitană va avea o lungime de 42 km, 32 de drumuri de legătură, 26 km de bretele şi noduri şi 35 km de piste de biciclete, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Cluj-Napoca.

’’Lucrarea se va executa în două etape. Prima etapă a centurii metropolitane porneşte cu lucrările din zona viitorului Spital Regional de Urgenţă Floreşti şi merge până la conectarea cu centura Vâlcele-Apahida, valoarea acestor lucrări fiind de aproximativ 998,5 milioane de euro euro. În etapa a doua se vor realiza lucrările de la Gilău până la Floreşti şi de la nodul cu centura Vâlcele-Apahida până la nodul 20 Câmpeneşti, lucrări în valoare de  peste 410,7 milioane de euro’’, a transmis Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO