ZF Transilvania

Rombat investeste 2 mil. euro intr-un show-room

06.04.2005, 19:50 21

Compania Rombat din Bistrita, specializata in producerea de acumulatori, baterii auto si pile electrice, se pregateste sa deschida o reprezentanta pentru autoturismele Volkswagen.
"Aceasta divesificare a activitatii face parte din politica fimei noastre", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general al Rombat, Ioan Repede. El a adaugat ca investitia se va ridica la circa 2 mil. euro si presupune realizarea unui show-room si a unui service. Acesta este cel de-al doilea pas pe care compania bistriteana il face pentru diversificarea activitatii dupa ce, in urma cu doi ani, a deschis un depozit pentru materiale de constructii. In paralel cu pregatirile pentru intrarea in sectorul comertului cu autoturisme, Rombat va mai derula in acest semestru o investitie de 1,3 mil. euro la Copsa Mica pentru recuperarea plumbului din bateriile deseu.
"Este vorba doar de o prima etapa urmand ca investitia in acest domeniu sa continue. Pe langa faptul ca aceasta initiativa ne ajuta sa recuperam plumbul, reducand asfel costurile de achizitie a acestei materii prime, raspundem si directivelor europene in ceea ce priveste protectia mediului", a mai spus directorul Rombat. Societatea a avut anul trecut o cifra de afaceri de 21 mil. euro, pentru acest an estimarile oficialilor firmei indicand o crestere pana la 24 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO