Analiză

Cine vrea să îşi cumpere o maşină sau o casă să o facă acum sau să mai aştepte?

Autor: Claudia Medrega

11.08.2011, 12:49 5459

Acum nu ar fi foarte indicată achiziţia unei maşini sau a unei case, care presupune imobilizarea unor resurse financiare substanţiale sau, mai riscant, contractarea unui credit.

"Eu consider că ar trebui să aştepte. Să nu cumpere acum casă sau maşină. Cu excepţia cazului în care au nevoie de urgenţă de astfel de bunuri. Important este să analizeze foarte atent preţurile. Există şi varianta de a sta cu chirie", a spus analistul financiar Dragoş Cabat.

El anticipează o scădere a preţurilor în acest an, în special pe piaţa imobiliară. "Chiar dacă vânzătorii vor continua să ceară preţuri mari sau chiar vor încerca să le majoreze, nu vor reuşi să le vândă pentru că nu există o cerere de consum atât de mare."

Achiziţia unei case prin credit în valută este destul de riscantă, având în vedere posibilitatea creşterii dobânzilor, spre deosebire de situaţia în care o persoană are disponibilităţi pentru a face astfel de achiziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO