Auto

Dacia Solenza, prima maşină care i-a readus pe români în rândul europenilor

Dacia Solenza,

Foto: Laszlo Raduly

Autor: Claudiu Ilioiu

31.01.2012, 17:33 2648

Produsă între martie 2003 şi iulie 2005, Dacia Solenza, brandul despre care se crede că va fi reînviat de producătorul român în 2015, este modelul reîmprospătat al Daciei SuperNova.

La momentul lansării modelul Solenza i-a uimit pe români prin exteriorul său care avea o linie mai modernă şi mai aerodinamică, şi prin bordul integral redesenat. De asemenea materialele au fost de o calitate mai bună decât la SuperNova.

Din noiembrie 2003 a fost îmbunătăţită structura de rezistenţă a maşinii, variantele superioare de echipare primind şi airbag pentru şofer, Solenza fiind primul model Dacia care emitea pretenţii moderne de siguranţă pentru ocupanţii acestuia.

În ciuda vânzărilor înregistrate de acest model, Dacia a decis oprirea producţiei în vara anului 2005, focusându-se pe producţia modelului Logan.

Solenza a fost lansată în patru niveluri de echipare: Europa, Confort, Clima şi Scala.

Versiunea de bază Europa includea printre altele antidemaraj electronic. Nivelul Confort oferea în plus airbag pentru şofer, bare de protecţie în culoarea caroseriei, geamuri colorate, turometru, închidere centralizată şi telecomandă, radiocasetofon.

Solenza Clima a adăugat la modelul Confort servodirecţie, aer condiţionat, proiectoare de ceaţă şi geamuri electrice la uşile din faţă.

Versiunea de top Scala avea în plus faţă de nivelul Confort, eleron posterior în culoarea caroseriei şi jante de aliaj.

Sursa: Wikipedia

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO