Auto

De ce Renault a dat numele de Lodgy celui mai nou model Dacia

De ce Renault a dat numele de Lodgy celui mai nou model Dacia

Autor: Bogdan Alecu

15.11.2011, 10:18 1922

Lodgy, cel de-al şaptelea model din gama Dacia, care va fi lansat în luna Martie a anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Geneva a primit numele prin inspiraţie de la englezescul lodging, potrivit celor de la 0-100.ro, termen care înseamnă casă şi cazare. Lodgy va dispune ca şi Logan MCV atât de o versiune cu cinci cât şi una cu şapte locuri, având ca şi Duster un preţ cu 3.000-4.000 de euro mai mic decât concurenţa.

"În spatele lui Lodgy stă termenul englezesc lodging,care înseamnă casă şi dă o idee despre potenţialul MPVului în ceea ce priveşte spaţiul", a declarat pentru 0-100.ro Eric Pasquier, directorul gamei entry. El a subliniat că modelul care va fi prezentat în martie va fi mai lung şi mai înalt decât cel de curse prezentat ieri.

"Vedeţi evoluţia normală a gamei Dacia. Am avut Sandero, Duster şi acum vine firesc Lodgy, ca o continuare logică în gama Dacia, marcă ce se doreşte a fi tot mai orientată către famiii", a spus Pasquier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO