Auto

Închide Renault uzina Dacia? Tot mai multe companii auto închid din fabrici pentru că nu mai au componente

Închide Renault uzina Dacia? Tot mai multe companii auto...

Autor: Mihai Gongoroi

15.03.2020, 15:36 882

Uzina Dacia de la Mioveni funcţionează în parametri normali, în condiţiile în care mai multe companii auto au probleme cu componentele. Dacia produce la Mioveni între 30.000 şi 40.000 de maşini.

Renault, Nissan şi Seat sunt printre primele mari firme auto care au început să închidă din fabricile din Spania pentru că nu mai au componente.

La Mioveni, unde Dacia produce între 30.000 şi 40.000 de maşini, uzina funcţionează în parametri normali.

"Uzina din Mioveni funcţionează în parametri normali. Este dificil să estimăm impactul COVID – 19. Avem un dispozitiv de management împreună cu furnizorii şi operatorii noştri logistici. Activităţile de Supply – Chain, Achiziţii, Inginerie, Calitate sunt implicate pentru a veni cu soluţii alternative, dacă acest lucru e necesar pentru continuarea activităţilor", spun reprezentanţii Dacia.

Dacia a amânat toate evenimentele cu public numeros până la finalul lunii martie, iar unii angajaţi care nu lucrează în producţie fac deja muncă de acasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO