Auto

Italia ar putea depăşi România în topul vânzărilor Dacia în 2012. Care sunt principalele pieţe ale Dacia

Italia ar putea depăşi România în topul vânzărilor Dacia în 2012. Care sunt principalele pieţe ale Dacia

Autor: Bogdan Alecu

17.01.2012, 13:19 1068

Pentru cel de-al doilea an consecutiv Franţa rămâne principala piaţă pentru Dacia, cu aproape 95.000 de maşini vândute în 2011 potrivit oficialilor companiei. Mai mult, marca românească este printre cele mai căutate de francezi.

"În Franţa Dacia este pe locul cinci în topul mărcilor achiziţionate de către persoane fizice, iar Duster este pe şase în topul modelelor", a declarat Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia.

Cea de-a doua piaţă pentru Dacia a fost Germania, cu 43.452 de maşini, în uşoară creştere faţă de anul anterior anterior, urmată de Italia cu aproape 27.000 de unităţi.

În condiţiile în care În România anul acesta s-au vândut 31.000 de unităţi, iar anul acesta Dacia va lansa Lodgy, model destinat mai mult ţărilor vest-europene, există posibilitatea ca România să piardă şi poziţia a treia în topul vânzărilor Dacia. Singurul suport ar fi noul Logan ce urmează a fi lansat în septembrie la Paris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO