Auto

Renault a livrat 122 de ambulanţe către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Ambulante SMURD

Ambulante SMURD

Autor: Roxana Rosu

11.06.2019, 15:22 829

Renault a livrat Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă o flotă de 122 de maşini pentru serviciile de ambulanţă şi SMURD, prin Programul POIM 2014 – 2020 - "Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”.

Flota, dezvoltată de către Asocierea Renault - Gruau - Avant Maris Medical, este alcătuită din vehicule tip C, transformate conform cerinţelor IGSU.

În perioada următoare, Renault va mai livra către IGSU 10 ambulanţe tip C şi 75 de ambulanţe tip B, în completarea celor 300 ambulanţe tip B realizate anul trecut.

Ambulanţele tip C sunt destinate intervenţiilor medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotate cu echipamente şi materiale de terapie intensivă.

Vehiculul care a stat la baza acestui lot de ambulanţe este Renault Master L3H2 Energy dCi 170 TT şi este disponibil cu sistem multimedia R-LINK: Navigaţie (harta României inclusă) şi ecran tactil 7".

 De asemenea, beneficiază de o serie largă de sisteme de asistenţă la conducere, dintre care Sistem antiblocare roţi la frânare (ABS) cu AFU (asistenţă la frânarea de urgenţă) Ă EBD; Control dinamic al traiectoriei (ESP adaptativ, cu sistem antipatinare ASR); Extended Grip (motricitate suplimentară pe suprafeţe dificile); HSA (Hill Start Assist , asistenţă la urcarea în rampă); proiectoare de ceaţă; Parking assist (camera video pentru asistenţă la parcarea cu spatele şi senzori de parcare spate); Sistem Stop&Start şi ESM (Energy Smart Management - recuperarea energiei în momentul frânării).

Transformarea în ambulanţe a celor 122 de Renault Master s-a realizat în Franţa şi în România, în conformitate cu solicitările IGSU.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO