Auto

Volkswagen va anunţa astăzi închiderea fabricilor din Europa din cauza epidemiei de coronavirus. Peste 30 de fabrici din China redeschid porţile

Volkswagen va anunţa astăzi închiderea fabricilor din...

Autor: Roxana Rosu, Alex Ciutacu

17.03.2020, 10:32 3369
Producătorul auto Volkswagen va anunţa astăzi suspendarea producţiei în fabricile din Europa din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

În aceste condiţii, majoritatea fabricilor vor opri lucrul vineri. Compania a închis deja producţia în Italia şi Spania.

La rândul lor, companiile Fiat Chrysler şi PSA Group vor închide aproape toate fabricile din Europa, în încercarea de a proteja angajaţii de coronavirus, dar şi ca urmare a ruperii lanţurilor de aprovizionare. 

„Producţia va fi oprită săptămâna aceasta la fabricile din Spania, Portugalia, Slovacia şi la fabricile de Lamborghini şi Ducati din Italia”, a apus Herbert Diess, şeful Volkswagen.

Compania a confirmat că 31 din cele 33 de situri de producţie din China funcţionează din nou, dar nu a vrut să dea detalii referitoare la perspectivele companiei pentru 2020, spunând că „este practic imposibil să dau o estimare corectă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO