Bănci și Asigurări

Afacerile Astra urca la 57 mil. euro la sase luni

06.08.2007, 19:35 14

Compania Astra Asigurari a subscris in primul semestru prime in valoare de aproape 190 de milioane de lei (57 milioane euro), in crestere cu 2,5% fata de rezultatele obtinute in aceeasi perioada a lui 2006.
Primele din asigurari generale au crescut cu aproape 2%, la 187,8 milioane de lei, in timp ce politele de viata au generat venituri de 2 milioane de lei. Asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 128% fata de primul semestru al anului 2006.
"Aceasta importanta crestere se datoreaza implementarii unor masuri interne de sustinere a acestei activitati materializate prin crearea unui nou departament de asigurari de viata, intarirea structurii manageriale si prin lansarea si promovarea in reteaua de vanzari a unor produse noi de asigurare pentru aceasta linie", au aratat reprezentantii companiei.
Astra a subscris din polite Casco 56,2 milioane de lei, in crestere cu 84,8 % fata de primul semestrul al anului 2006.
Asigurarile RCA au consemnat o majorare de 4%, la 92,9 milioane de lei.
"Aceasta variatie mica inregistrata fata de subscrierile RCA din primele sase luni ale anului 2006 se datoreaza faptului ca strategia companiei a fost schimbata total incepand cu finele anului 2006, cand a fost implementat un sistem de tarifare segmentata, in scopul echilibrarii portofoliului si pentru imbunatatirea rezultatului tehnic", noteaza reprezentantii Astra.
Daunele platite de companie au avansat cu 30,36%, la 74,3 milioane de lei, in cea mai mare parte cresterea fiind inregistrata la plata daunelor pentru asigurari generale.
Astra a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei.
Asiguratorul roman va fi controlat de grupul austriac Uniqa, care detine 50% plus o actiune din capitalul social al Astra, in urma preluarii unui pachet de 23% din capital de la fostul fostul actionar majoritar, Nova Trade.
Anterior, Nova Trade, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, detinea 73% din actiunile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels