Bănci și Asigurări

Alpha Bank crediteaza QAB cu 55 mil. euro

07.12.2005, 19:10 18

Producatorul de bauturi racoritoare Quadrant Amroq Beverages (QAB), care imbuteliaza Pepsi, a contractat un credit sindicalizat de 55 milioane de dolari de la trei banci din grupul Alpha Bank, potrivit unor surse autorizate.

Contractul a fost incheiat intre Quadrant Amroq Bottling Company Limited, care detine 99,6% din capitalul social al QAB, si Quadrant Amroq Beverages SA in calitate de imprumutati, respectiv Alpha Bank AE - Grecia, Alpha Bank AE - filiala Londra si Alpha Bank Romania - creditori.

Sindicalizarea creditului a fost incheiata la data de 25 octombrie 2005. Reprezentantii QAB au afirmat ca nu pot sa dea detalii cu privire la activitatea financiara a firmei, dar nu au infirmat operatiunea. Printre garantiile aduse de companie se gaseste o linie de productie si doua polite de asigurare.

In primavara acestui an, QAB a mai imprumutat tot printr-o sindicalizare de la banci din grupul Alpha Bank un credit de 21 mil. dolari.

Actionarii QAB sunt Quadrant Amroq Bottling Company Limited, cu 99,6% din capitalul social, Quadrant Amroq International Limited - 0,005 % din actiuni, Quadrant Romania Limited - 0,004%, Quadrant Amroq Bottling Company (Europe)Limited - 0,0387% si Quadrant Group Limited - 0,001%.

QAB a avut in 2004 o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de dolari si a inregistrat in primul semestru al anului 2005 o crestere de 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei.

PepsiAmericas Inc a achizitionat in acest an, pentru suma de 51 milioane dolari, 49% din actiunile grupului Quadrant-Amroq Bottling Company Limited.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24